Isauki Seafoodek ozeanoak zaintzen ditu bere %100 ‘plant-based’ elikagaiekin
Isauki Seafood-ek berrikuntzan erreferente izan nahi du Foodtech sektorean. Horretarako, euskal startup honek arraina eta plant-based (landare-iturrietatik datozen elikagaiak) itsaskiak ekoizten ditu; hauek nutrizio-balio handikoak dira eta mikro eta makro algez eginda daude.
Elikagaien jasangarritasunaren aldeko apustu horrek bere aintzatespena izan du enpresak Summit Startup Awards 2022ko ftalks Food sarietan lortu zuen sariarekin. “Alternatiba osasungarri bat eskaintzen dugu, animaliarik sakrifikatu gabe eta ingurumena kaltetu gabe; Gure helburua mundu hobe bat eraikitzen laguntzea da, elikadura jasangarri baten bidez”, azlatzen dute bere arduradunek enpresako web orrialdean.
Bere sekretua nutrizio-balio handiko osagaien erabileran oinarritzen da. “Osagai horiek hainbat prozesuren bidez tratatzen dira, hala nola testurizazioa eta hartzidura, baita sukaldaritzako artea ere, eta produktu osasungarri eta funtzionalak bihurtuz”, describatzen dute. Prozesu berritzaile honetan funtsezkoa da I+Gko taldearen parte hartzea, beste berrikuntza gastronomikoko zentro batzuekin elkarrekin lan egiten duena. “Ahalegin hori algen munduaren ikerketa liluragarri batean islatzen da, eta, ondoren, plater gozo eta nutrizional bihurtzen da, bere osasunaz eta planetakoaz arduratzen diren pertsonentzat pentstautak dagoena”.
Startup foodtech honek sortutako elikagaiek eskaintzen dituzten alderdi erakargarri nagusien artean, hauek osagai naturalekin eginda daudela eta landare-jatorrikoak direla esan daiteke. “Gure gorputzak behar duen guztia eman nahi diogu zure platerari: proteinak, D bitamina, omega 3, kaltzioa eta beste elementu osasungarri batzuk”, azpimarratzen dute. Horren harira, enpresak dioenez, “hori duen zapore gustagarria kendu gabe. Gure produktuak pertsona aktibo eta osasuntsu jan nahi duten pertsonentzat pentsatuta daude”, adierazten dute.
Bere produktu eskaintza zabala da eta bertan bere gamba empanatua nabarmendu daiteke. “%100 ‘plant-based’ Iberiko lehen ganba da. Ehundura eta zapore berdineko ganba bat sortzea lortu dugu, itsas ekosistema eta zure gorputza kaltetu gabe”, azpimarratzen dute Isaukitik. itsas elikagai berritzaile honekin batera Burger surfa, algamba krugentea edo iparraldeko algamba agertzan dira bere menuan.
Ildo horretan, produktu gastronomiko hauek itsas eremuko ingurumen-iraunkortasunari ere irtenbideak ematen dizkiote; izan ere, alde batetik “elikagai alternatibo gisa, gehiegizko arrantza eta tamaina txikiko arrainak harrapatzeko beharra murrizten laguntzen dute”. Bestalde, elikagai hauen kontsumoak “Itsas hondoa suntsitzen laguntzen duten arraste-ontzien presentziak eragindako inpaktu negatiboa murriztea ere sustatuko luke”, bere ardudunen esanetan.
“Itsas algak planetako baliabide jasangarrienetako bat dira: arrain osoaren % 60 bakarrik erabiltzen da giza kontsumorako, gainerako % 40a baztertu egiten da edo animaliak elikatzeko erabiltzen da”, diote Isaukitik.
+info: www.isauki.com
Lotutako albisteak

Eusko Jaurlaritzak startup teknologikoak sortzea bultzatuko du, 2,5 milioirekin ekintzailetzarako laguntzetan
Maiatzaren 16an irekiko ditu SPRIk Ekintzaile eta Barnekintzaile programak

Nuavisek balio erantsi handiko ikusmen artifizialeko soluzioak eskaintzen dizkio industriaren eta elikagaien sektoreari
Enpresak aktiboak monitorizatzeko sistemak garatzen ditu prozesu industrialak hobetzeko

Eusko Jaurlaritzak startup disruptiboen talentua eskuratzeko aukera emango die EAEko ETEei
SPRIk BIND SMEren 5. edizioa ireki du, EAEko ETEek startup berritzaileekin elkarlanean jardun eta haien lehiakortasuna hobetzeko. Deialdia uztailaren 4ra arte egongo da zabalik. Hautatutako ETEek teknologia disruptiboetara eta talentu berritzailera sarbidea izango dute, IA, jasangarritasuna edo Smart Factory bezalako arloetan soluzioak garatzeko.

ESGI 188 (European Study Group with Industry) Bilbon izango da 2025eko maiatzaren 26tik 30era
Enpresek problema matematikoak aurkezten dituzte azterketa-taldeak konpon ditzan, askotan modelizazio edo optimizazio moduan.

Zinemaldia Startup Challenge 2025
Izen-ematea: apirilaren 15etik ekainaren 2ra arte

NudgeXperience Bilbon: CX eta Portaera Zientzien ekitaldia
Zuzendariei eta gerenteei, Cx-eko arduradunei eta berrikuntza eta marketineko profesionalei zuzendua

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean 250324
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Zabalik dago MAKE IN! Ekintzailetza Industriala programaren 4. ediziorako izen-emate epea
Apirilaren 25a izango da programan izena emateko azken eguna

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Foodtech Startup Forum 2025: elikagaien industriarako berrikuntzaren eta teknologiaren arloko punta-puntako irtenbideak
Elikagaien eta edarien sektorerako proiektu, irtenbide edo negozio eredu iraultzaileak aurkeztu nahi dituzten startupek apirilaren 1era arte ikustarazi ahal izango dute bere hautagaitza