Filtra tu búsqueda

Joan blog-era Euskal enpresaren blog-a

Zure enpresarentzat garrantzitsua den eguneroko informazioa

Albisteak 17 iraila, 2024 Berrikuntza

Iparlatek proteina alternatiboen garapenean eta enpresaren berrikuntzan aurrera egin du Hazinnovaren eskutik

Gipuzkoako enpresa esnearen eta edari begetalen sektorean aritzen da, eta bere berrikuntza hobetzea erabaki du, startup eta zentro teknologikoekin elkarlanean.

Urnietan (Gipuzkoa) kokatutako enpresa da Iparlat, eta esnekiak eta edari begetalak ekoizten, ontziratzen eta merkaturatzen ditu. 500 langile ingururekin, konpainiak beste lantegi batzuk ditu Nafarroan, Leonen eta Kantabrian, eta bertan ekoizten dira taldeko marka desberdinak: Esnelat, UHT teknologia (tenperatura altuetako tratamenduak) eta pasteurizazioko tratamendu termikoak garatzen dituena; Andía Lácteos de Cantabria, botilan ontziratutako esnekietan espezializatua; Lactiber, esnekien ekoizpenean espezializatua; eta Natur All, edari begetalen prozesu osoan espezializatua. 

Batez ere banatzaile handientzat egiten du lan, eta bere merkatu nagusia nazionala da. Hala ere, 2018. urtetik, Natur All landare dibisioaren sorrerari esker, konpainia nazioartekotzen hasi zen, eta, gaur egun, 15 herrialde baino gehiagotara esportatzen du. 

Garatzen eta gero eta merkatu gehiagotan murgiltzeko asmoarekin, Iparlatek SPRI Taldearen laguntza jaso du Hazinnova programaren bidez bi proiektutan. Lehenengoan, proteina alternatiba berri batean ikertu da: intsektu proteina. Horretarako, kontsumitzaileei azterketa bat egin zitzaien, kontsumo-ohiturak, probatzeko joera, matrize mota posibleak, nutrizio-balioak edo erosteko asmoa aztertzeko, besteak beste. “Proiektuak proteina alternatibo hau lehenesten lagundu du, beste batzuen aurrean, eta etorkizuneko garapenen oinarriak zehazten. Produktu berriak kontsumitzaile ikuspegitik hasi behar dira beti, eta azterketaren emaitzak balio proposamen horrek nolakoa izan beharko lukeen zehazten lagundu digu”, nabarmendu du Aitzpea Armendarizek, Iparlateko New Business Managerrak. 

Bigarren ekimenean, Iparlatek bere berrikuntzan aurrera egin du. Aholkularitza-azterketa bat egin ondoren, berrikuntza-proiektuak bilatzeko, ebaluatzeko eta lehenesteko estrategia berri bat eta barne-antolaketa eredu berri bat definitu dira. “Startup eta zentro teknologikoekin lan egingo dugu produktu eta osagai berrien garapenean, digitalizazio-proiektuetan eta jasangarritasunarekin lotutako ekimenetan aurrera egiteko”, adierazi du Armendarizek. 

Berrikuntzaren aldeko apustu hori ‘Future Food by Iparlat’ izeneko ekintzailetza-programa berrian jasotzen da. “Produktu eta osagai berriak garatzen lagundu diezaguketen startupei zuzenduta dago, konpainiaren digitalizazioaz eta jasangarritasunaz gain”. 

Euskal enpresen artean berrikuntza bultzatzeko, enpresa txiki eta ertainetatik konpainia handietaraino, SPRI Taldeak Hazinnova, BDHI Konexio edo Innobideak bezalako berrikuntzarako programak eta laguntzak ditu.   

Lotutako albisteak

10 urria, 2024 Berrikuntza
Mikel Jauregi Industriako sailburuak Arteche bisitatu du, mundu mailan elektrizitate-sektorean erreferente bihurtu den euskal familia-enpresa
Irakurri gehiago
4 urria, 2024 Berrikuntza
Biolanek, 2024ko Berrikuntza saria nazionala jaso du
Irakurri gehiago
3 urria, 2024 Berrikuntza
Exdusa pieza metalikoak ebakitzen eta tolesten espezializatuta dago, eta bere plantilla hirukoiztu egin du azken bost urteetan
Irakurri gehiago
1 urria, 2024 Berrikuntza
Kimua, Aefameko gazte-taldea, sendotuz doa, eta azken urtean % 37 handitu du bazkide-kopurua
Irakurri gehiago
27 iraila, 2024 Berrikuntza
Inviker korrosioaren aurkako babesaren buru da, bilgarri industrialeko konponbide aurreratuekin
Irakurri gehiago
Joan blog-era

Laguntza berriei buruzko azken orduko albisteak

ETEentzako, merkatuak dibertsifikatzeko, atzerriko bekak, nazioarteko lizitazioak, itzuli beharrik gabeko dirulaguntzak esportazioak sendotzeko, ezarpenak egiteko laguntzak edo nazioartekotzeko prestakuntza espezifikoa.

Interesgarria, ezta?
// Kanal espezializatuak

Jarrai iezaguzu. Kanal espezializatuak
eta eguneroko berriak