Euskal enpresaren blog-a Zure enpresarentzat garrantzitsua den eguneroko informazioa

11 abendua, 2019
Culinary Action! Gipuzkoa foroak gastronomia eraldatzen ari diren tokiko ekintzaileak bildu ditu

Ekintzailetza-foro bat da eta, haren bidez, eztabaida sustatu nahi da sukaldari, ostalari, ekoizle eta beste ekintzaile batzuen arrakasta-kasuetatik abiatuta, protagonistek azalduta eta eztabaidatuta
Culinary Action Basque Center

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordea Culinary Action! Gipuzkoa tailerraren inaugurazioan izan da. Ekintzailetza-foro bat da eta, haren bidez, eztabaida sustatu nahi da sukaldari, ostalari, ekoizle eta beste ekintzaile batzuen arrakasta-kasuetatik abiatuta, protagonistek azalduta eta eztabaidatuta: beren negozioen jabe eta/edo kudeatzaile diren aldetik, enpresaburu gisa jokatzen duten sukaldariak.

Oroz sailburuordeak adierazi duenez, “negozio bat egiteko unerik onenean gaude, informazioa eta prestakuntza eskuratzeko erraztasunagatik eta administrazio publikoek jarritako laguntza ekosistemagatik. Gastronomia ez da moda bat, geratzeko datorren zerbait baizik”.

Gainera, horrelako topaketen garrantzia azpimarratu du, elikaduraren eta gastronomiaren aldeko apustuak negozio eta dibertsifikazio aukera berriak sortu dituen kasu zehatzak ezagutzeko aukera ematen baitute, kalitatezko enplegua sortzeko gaitasunarekin. “Euskadi enpresen barne-ekintzailetzarako lurralde erakargarri gisa kokatu nahi dugu elikaduraren balio-katean”, gaineratu du Orozek.

Eusko Jaurlaritzak Ekintzailetza eta Berrikuntza Plana definitzen du Gastronomia eta Elikaduraren Plan Estrategikoaren (GEPE) esparruan. Plan horren helburuen artean dago Euskal Autonomia Erkidegora inbertsioa eta enpresa-talentua erakartzea.

Ekintzailetza-plan honek Euskadiko nekazaritzako elikagaien ekintzailetza eta berrikuntza laguntzeko zerbitzuen katalogo bat eskaintzen du (On Ekin).

Culinary Action! gastronomiaren sektoreko profesionalei zuzenduta dago, beren negozioak abiarazten ari direnei edo abian jartzeko asmoa dutenei. Tailer honen helburua eztabaida tokiko ostalaritza-sektorearentzat baliagarria izatea da, tokiko sukaldari-enpresarien esperientziatik abiatuta. Hau da, ekintzaileek ekintzaileentzako kasuen hitzordua da, negozio ereduei, kudeaketa estiloei eta merkatuan dauden joerei buruzko eztabaida eta ideia trukea sortzeko asmoz.

+ info: www.culinaryaction.com

wake up! resumen CAS
Ekintzailetza 31 uztaila, 2020
Beste albiste batzuk ekintzaileentzat. Asteko laburpena. Uztailaren 27tik 31rako astea

Wake up!-ek Komunikabide eta Sareko Blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat...Leer más

kevo technologies
Oiartzungo KEVO Technologies enpresa teknologia proiektu onena izendatua izan da Bind 4.0-ren 4. edizioan

Kevo Technologies, Prozesuen Automatizazio robotikorako elkarrizketazko interfaze adimendunak...Leer más

ekinduz ehu upv
Ekintzailetza 29 uztaila, 2020
Marta Aparicio, Medikuntzako ikaslea, Ekinduz 2020 saria

121 ikaslek parte hartu dute UPV/EHUko 'ekintzailetzaren tribialaren' ezohiko edizio...Leer más

athletic club
Ekintzailetza 28 uztaila, 2020
Smart Solutions for Smart Destinations Challenge

Turismoko Mundu Erakundeak, Athletic Clubek eta Bizkaiko Foru Aldundiak startup-en lehiaketa...Leer más

wake up eus
Ekintzailetza 24 uztaila, 2020
Beste albiste batzuk ekintzaileentzat. Asteko laburpena. Uztailaren 20tik 24rako astea

Wake up!-ek Komunikabide eta Sareko Blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat...Leer más

Linkedin-a

Eguneroko informazioa, jarduera-sektoreka eta intereseko
hartzeko.

Laguntza berriei buruzko azken orduko albisteak

ETEentzako, merkatuak dibertsifikatzeko, atzerriko bekak, nazioarteko lizitazioak, itzuli beharrik gabeko dirulaguntzak esportazioak sendotzeko, ezarpenak egiteko laguntzak edo nazioartekotzeko prestakuntza espezifikoa.

Interesgarria, ezta?