iker asurmendi mindfoodland
Ekintzailetza
Elkarrizketak 19 Azaroa, 2018

Iker Asurmendi, Mindfoodland: “Jaten duguna gara, baita Lurra ere”.

Ideia hau haren Master Amaierako Proiektutik dator: Iker Asurmendi bere proiektua ‘Basque Culinary Center’-en garatzen ari zen.

Ideia hau haren Master Amaierako Proiektutik dator: Iker Asurmendi bere proiektua ‘Basque Culinary Center’-en garatzen ari zen. “Helburua sukaldaritza zentrala sortu eta produktu ekologikoa merkaturatzea zen. Sukaldaritza ardatz duen ardurazko elikadurarako formakuntzan diharduen lagun batek deitu zidan eta Estibalizen sukaldean ‘nutrazeutiko’ mota honetako platerrak prestatzea iradoki zidan…

Urtebeteren buruan, Mindfoodland-ek eko-platerrak ekoizten ditu enpresa eta gizabanakoentzat, hastapenetan BIC Arabak eskainitako laguntzari zor. Orain Iker eta bere kide Luis, Christian, Joao eta Felipe egonkortze-prozesuan eta kanporanzko proiekzioan lan egiten ari dira, negozioa indartuko duten entitate publiko eta pribatuen laguntzaz.

 

Ardurazko elikaduraren aldeko apustua egiten duen proiektua; osasunaz gain planeta jagoteko asmoz…

Bai, “Geu bezala, Lurra ere jaten duguna da” da gure esaera. Gure platerrek elikagarrien %100 mantentzen dute eta beroketa bidezko prozesurik ez dugu erabiltzen. Honela, planetaren kutsadura gutxitzen laguntzen duen eta erabat osasuntsua den elikadura eskaintzan ari gatzaizkio gizarteari.

Gure ekoplaterrek euren zapore eta osasungarritasunari eutsi biezaiote, ordu asko ematen ditugu 42ºra ernetze, hartzidura, aktibazio, mazerazio eta deshidratazio-ternikak aplikatzen geure barazki ekologikoetan.

 

Nortzuk dira zuen bezeroak? Zein bezero motari zuzentzen zatzaizkie?

Gure bezerorik ohikoenak euren langileen bizi-kalitatea ardurazko elikaduraren bidez hobetu nahi duten enpresak dira. Horretarako, ‘mindfullnes’ eta ‘mindful eating’ tailerrak eskaintzen dizkiegu; honez gain, geure platerrak eskuragarri dituzte ‘delivery’, ‘makina-jatetxe’ eta ‘vending’ deritzenen bidez. Hau guztiau egunean-egunean hartzen dituzten elikagarriak neurtzeko aukerarekin, gure ‘app’-ari esker.

Badira bestelako bezeroak, hala nola elikadura osasuntsua izan nahi dutenak, beganoak, glutena zein laktosa har ezin dezaketenak… edota, beste barik, euren elikaduraren bidez planetari lagundu nahi dioten pertsonak.

 

Iker, BIC Arabaren laguntza eta euskarria jaso duzue proiektua martxan jartzean. Nolako etekina ateratzen diozue?

BIC Araba izan da gugan konfiantza izan duen Euskadiko lehen erakundea; haiei esker, Elkargi eta Luzaro bezalako entitateen babesa lortu dugu, kanpoko merkatuetan hazi eta murgiltzea ahalbidetuz.

 

I+D+i ezinbestekoa da negozio ororentzat; Midfoodlandek beste zenbait entitatetik jasotzen du bere produktua eta zerbitzua garatzeko laguntza.

Halaxe da, I+D prozesuetan laguntzen diguten beste enpresa batzuekin dihardugu. Lehenbiziko urratsa ‘Basque Culinary Center’-en azeleragailuan onartzea izan zen. Bertan I+D elikaduraren sektoreko enpresa baten alor guztietan aplikatzen ikasi genuen.

Besteren artean, Gasteizko ‘Vending Modular’ konpainiarekin ari gara elkarlanean, hozkailuak ‘jatetxe-makina’ bihurtzen laguntzen digutenak. ‘Actualiza’-ren babesa ere jasotzen dugu, gure hozkailu eta ekoplaterrei inteligentzia emateko gurekin elkarlanean ari den mugikorretan espezializatutako enpresa. Haiekin batera, elikagarri gardenak antzematen dituen munduko lehenengo ‘wereable’-a diseinatzen gabiltza.

‘Eco packaging’-ei dagokienez, bi enpresekin ari gara elkarlanean; bata Bartzelonako “Lo Siento”, eta bestea Bizkaiko “Gutiérrez Angulo”. Bai batak eta bai besteak laguntzen digute gure elikagaiak barneratzen, konpost egin daitekeen packgaging-az beti bizirik daudenak.

‘Basque Food Laboratory’-rekin ere ari gara lan egiten, ‘raw’ sukaldaritzaren hastapenak betetzen dituzten formulak diseinatzen. Aktibitate honekin jan aurreko ekologikoak, erabat osasungarriak eta prozesatu gabeak merkaturatu nahi ditugu, gaur egungo vending makina gehienetakoak ez bezalakoak. Ibilbide honetan Tecnalia Fundazioaren Elikadura Osasuntsuaren esparruarekin kolaboratzen dugu antioxidatzaile organikoak garatzeko; baita Azti Tecnaliarekin, HPT teknologia duen packaging-eko I+D-rako.

 

Araban sortutako proiektu hau lurralde gehiagora zabaltzeko asmoa duzue…

Jakina. Hastapenak Euskadin egin arren, 2019ko urtarrilean Madril eta Bartzelonara zabaltzeko helburua dugu, betiere euren langileek ardurazko elikadura izateko irrika duten enpresen eskutik. Gure hurrengo erronka Europako beste herrialde batzuetara zuzentzea da, janari beganoa banatzen espezializatutako enpresekin batera.

 

Informazio gehiagorako: www.mindfoodland.com

Lotutako albisteak

Alterity,  robotika  mugikorrarentzat  eta  mugikortasun  elektriko  arinarentzat  bateriak  fabrikatzen  dituen  enpresa  bizkaitarra
07/05/2025 Nazioartekotzea

Alterity, robotika mugikorrarentzat eta mugikortasun elektriko arinarentzat bateriak fabrikatzen dituen enpresa bizkaitarra

Elkarteak SPRI taldearen nazioartekotze-programaren laguntza bat jaso du, eta bezeroak ditu jada Italian, Suitzan eta Herbehereetan

Sariki,  metrologian  liderra  den  ETEa:  “BIND  SMEk  zure  erronketarako  soluzioak  dituzten  startupekin  konektatzen  zaitu”
07/05/2025 Ekintzailetza

Sariki, metrologian liderra den ETEa: “BIND SMEk zure erronketarako soluzioak dituzten startupekin konektatzen zaitu”

Gipuzkoako ETEak 40 urte beteko ditu 2025ean, eta BIND SMEren, Eusko Jaurlaritzak sustatutako eta startupekin berrikuntza irekian jarduteko programaren, 2. edizioan parte hartu zuen

Novaut,  blog  batetik  jaio  zen  marketplace  industrialaren  finkapena

Novaut, blog batetik jaio zen marketplace industrialaren finkapena

Merkatuan bost urte daramatza, eta Arabako enpresak lortu du bere lekua egitea ordezko pieza kritikoen sektoreko erraldoien artean

Rebel  Tickets,  sarreren  birsalmentan  iruzurrari  eta  gehiegizko  prezioei  aurre  egiteko  sortutako  enpresa  bizkaitarra

Rebel Tickets, sarreren birsalmentan iruzurrari eta gehiegizko prezioei aurre egiteko sortutako enpresa bizkaitarra

Gaur egun, beren publikoari baimendutako birsalmenta eskaini nahi dioten jaialdi, kontzertu eta bestelako ekitaldien sustatzaileekin lan egiten du.

EatAmigo,  ostalaritzako  eskaerak  automatizatzeko  AA  erabiltzen  duen  tresna

EatAmigo, ostalaritzako eskaerak automatizatzeko AA erabiltzen duen tresna

Gipuzkoako enpresak jatetxeekin, ostalaritza kateekin eta elikagai banaketa enpresekin egiten du lan estatu mailan, eta duela gutxi Mexikon lortu du lehen bezeroa.

Lorra,  lau  hamarkada  inguru  Bizkaiko  nekazaritzako  elikagaien  kooperatibismoaren  funtsezko  zutabe  gisa 
31/03/2025 Berrikuntza

Lorra, lau hamarkada inguru Bizkaiko nekazaritzako elikagaien kooperatibismoaren funtsezko zutabe gisa 

Gaur egun, erakundearen lehentasuna zahartutako sektore honetako erretiroak ordezkatzea da, belaunaldi-erreleboaren bidez. 

Surphasek  merkatuan  parekorik  ez  duen  teknologia  garatzen  du  eta  gatzgabetzeko  planten  eraginkortasuna  handitzea  lortzen  du

Surphasek merkatuan parekorik ez duen teknologia garatzen du eta gatzgabetzeko planten eraginkortasuna handitzea lortzen du

Donostiako ETEak, Europako Batzordearen 2,5 milioiko dirulaguntza lortuta, iragazkien egoera aurreikusten du denbora errealean; hala, geldialdi teknikoen % 60 murrizten du

Kimaiwi:  “Gure  proposamen  teknologikoa  balioztatzean  eta  nazioarteko  turismo-industriaren  aurrean  proiektatzean  zentratu  gara”
25/03/2025 Ekintzailetza

Kimaiwi: “Gure proposamen teknologikoa balioztatzean eta nazioarteko turismo-industriaren aurrean proiektatzean zentratu gara”

Startup arabarrak online irtenbideak garatzen ditu turismo-sektorearentzat, eta hazkunde eta babes handia izan du bere bederatzi hilabeteko bizitzan.

WonderShop,  WordPress-erako  (“WP”)  diseinatutako  plugina,  online  denden  jabeei  katalogoen  kudeaketa  errazten  die
20/03/2025 Ekintzailetza

WonderShop, WordPress-erako (“WP”) diseinatutako plugina, online denden jabeei katalogoen kudeaketa errazten die

Garatzen eta merkaturatzen duena WoonderSoft da. Enpresa gipuzkoarrak nazioarteko asmoak ditu eta bere produktuak interesa piztu du beste herrialde batzuetan.

NAW:  “Gure  abantaila  lehiakorra  10  urte  bitarteko  kirol-oinetako  minimalista  eskaintzea  da”
04/03/2025 Berrikuntza

NAW: “Gure abantaila lehiakorra 10 urte bitarteko kirol-oinetako minimalista eskaintzea da”

Silvia Echeverríak, NAWren sortzaileak, oinetako minimalistak postura-osasunean eta garapen biomekanikoan haurtzarotik helduarora arte nola eragin dezakeen azaltzen du.

Joan blogera

Jarrai gaitzazu

Kanal espezializatuak eta eguneroko gaurkotasuna gure sareetan.