Basque Culinary Center
Ekintzailetza Up Euskadi
Albisteak 27 apirila, 2022

Nueva incubadora de Culinary Action! en el Basque Culinary Center

Inkubagailuak talentu ekintzailea indartu eta gaitu nahi du, eta, horretarako, lurraldeko izaera berritzailea indartzeko proposamen berriak garatuko ditu.
-

Basque Culinary Centerren  ‘Culinary Action! ekintzailetza sustatzeko ekimenak Inkubagailu berria aurkeztu du Euskadiko jatetxe gastronomiko berrientzat. Inkubazio-programa bat da ekintzailetza gastronomikoa indartzeko, eta Basque Culinary Centerren Culinary Action! ekintzailetza sustatzeko ekimenaren barruan oinarri teknologikoko ekintzailetza babesteko beste ekimen batzuk osatzen ditu.

 

Inkubagailua lehena da ezaugarri hauekin Euskadin eta helburu du jatetxe gastronomikoen belaunaldi berriak bideratzea eta erreferentzia bihurtzea. Hala, ideiak eta proiektuak sortzen lagunduko du, baldin eta berrikuntza, kalitatea eta plangintzaren ikuspegitik bereizgarriak badira. Inkubagailuak talentu ekintzailea indartu eta gaitu nahi du, eta, horretarako, lurraldeko izaera berritzailea indartzeko proposamen berriak garatuko ditu.

Testuinguru horretan, Culinary Action! ekimenak jatetxe gastronomikoetarako inkubazio-programa sortzea proposatzen du ideia berritzaileak izan eta errealitate bihurtu nahi dituztenetzat. Proposamenak maiatzaren 13ra arte aurkez daitezke. “Hazi” egoeran balioa duten ideia eta proposamen berriak aurkeztu ahalko dira, betiere berritzaileak eta disruptiboak badira eta jatetxeen kontzeptuan kalitate- eta berrikuntza-bereizgarriak badituzte.

 

Inkubazio Pertsonalizatua

Aurkeztutako proposamen guztien artean 10 aukeratuko dira, eta maiatzaren 16an iragarriko dira. Inkubazio-prozesua Basque Culinary Centerreko LABe-Digital Gastronomy Lab, berrikuntza gastronomiko irekirako Living Lab eremuan egonaldia egin eta laguntza jasotzean datza bederatzi astez (2022ko maiatzetik uztailera). Bertan, sukaldaritzaren sektoreko adituek astero aholkularitza-lanetan eta bootcampetan jardungo dute, aholkulariek aholku pertsonalizatua emango diete, prestakuntza jasoko dute zenbait eremutan, hala nola marketinean eta salmentetan, finantzetan edo kudeaketan, eta ingurune berritzailean konponbideak testatze aldera proba pilotuak egingo dituzte, azkenean abiarazteko. Amaitzeko, Demo Day pribatu batean parte hartu ahal izango dute uztailaren 14an balio-proposamena Basque Culinary Center sareko inbertitzaileei eta korporazioei aurkezteko, eta proiektu irabazle bat hautatuko da.

Gainera, prozesuan Culinary Action! ekimenaren laguntza eta expertise ekintzailea izango dute, Basque Culinary Centerren ekosistema guztiarenarekin batera. Ekimenaren partner-ak eta Gipuzkoako Ostalaritzako Enpresaburuen Elkarteak babestuko dituzte, zenbait zerbitzu eman eta kolaborazio egingo baitituzte. Aipatzekoa da La Salvek aholkularitza eta ekipamendurako eman duen laguntza. Mentoria pertsonalizatuetan 1.000€ emango ditu, eta Aravenek bere aldetik, 2.000€-rainoko ekarpen ekonomikoa egingo du establezimendu bakoitzeko. Era berean, Do-it Augmented Reality Technologies-ek karta digital bat garatuko du, programaren proiektu irabazlearentzat 3Dko platerak ikusteko aukera emango duena, eta tSpoonLab-ek hilabeteko proba eskainiko du, parte-hartzaile bakoitzarentzat jatetxeak kudeatzeko softwarearen lizentziaren gainean.

Azkenik, gauzatuko diren proiektuek Eusko Jaurlaritzako Garapen Ekonomikoko Sailaren Gastrobikain Deialdian parte hartu ahal izango dute. Deialdi horretan, negozio gastronomikoen proiektu berrietarako diru-laguntzak aurreikusten dira: diruz lagun daitekeen inbertsioaren %40raino, gehienez ere 50.000 euro proiektu bakoitzeko.

 

Adituak

Basque Culinary Center sareko estatuko eta nazioarteko aditu, aholkulari eta inbertitzaile batzuk honako hauek dira: Íñigo Peña (Narru jatetxea), Paulo Airaudo (Amelia jatetxea), Oscar García (Baluarte jatetxea), Joxean Merino (PerretxiCo jatetxea), Naiara López (Elkargi), Bella Bowring (Geralds Bar) eta Aizpea Oihaneder (Xarma Cook and Culture).

Culinary Action! ekimeneko inkubagailu berria honako hauen laguntzari esker gauzatu da: Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingumen Saila, Gipuzkoako Ostalaritza Elkartea eta La Salve Araven partnershipa. Culinary Action! Basque Culinary Center eta Haziren ekintzailetza gastronomikorako programa da, eta The Food Global Ecosystem proiektuaren barruan kokatuta dago.

 

Programan izena emateko, inprimakia osatu beharko da maiatzaren 13a baino lehen Culinary Action! webgunearen bidez: https://culinaryaction.com/incubadora  

Lotutako albisteak

Ekongreso:  10  Inpaktu-ekonomiek  erronkak  eta  aukerak  partekatuko  dituzte  Laukariz  Ekosisteman

Ekongreso: 10 Inpaktu-ekonomiek erronkak eta aukerak partekatuko dituzte Laukariz Ekosisteman

Azaroak 27, 28, 29 eta 30: enpresa txiki arduratsuak, B-Corps, erakundeak, proiektu profesionalak, sozialak eta ekintzaileak, berriz ere Ekongresoan elkartuko dira.

Ideia  berriak,  gazteak  eta  landa  eremuko  enpresei  errekonozimendua  Lea-Artibaiko  ekintzaileentzako  Leartibai  Sarietan
20/11/2025 Ekintzailetza

Ideia berriak, gazteak eta landa eremuko enpresei errekonozimendua Lea-Artibaiko ekintzaileentzako Leartibai Sarietan

Edizio honetan 56 proiektuk hartu dute parte lehiaketan, aurrekoan baino 19 gehiagok

Onkoreplica  eta  Semi  Zabala,  2025eko  Toribio  Echevarria  sarien  irabazleak
13/11/2025 Ekintzailetza

Onkoreplica eta Semi Zabala, 2025eko Toribio Echevarria sarien irabazleak

Toribio Echevarria Sariak Eibarko Udalak eta BIC Gipuzkoak bultzatutako ekimena da, eta Eusko Jaurlaritzako Industria, Trantsizio Energetiko eta Jasangarritasun Sailak, SPRIren bitartez, eta Gipuzkoako Foru Aldundiak parte hartzen dute

Eusko  Jaurlaritzak  startupen  140  hautagaitza  jaso  ditu  20  ETEren  digitalizazioa  bultzatzeko
06/11/2025 Ekintzailetza

Eusko Jaurlaritzak startupen 140 hautagaitza jaso ditu 20 ETEren digitalizazioa bultzatzeko

BIND SMEren bosgarren edizioak 140 startupen 179 proposamen jaso ditu Euskadiko 20 ETEk planteatutako 7 erronkei erantzuteko.

EmprendeXXI  sarien  19.  edizioa  martxan,  potentzial  handieneko  euskal  startupentzat
03/11/2025 Ekintzailetza

EmprendeXXI sarien 19. edizioa martxan, potentzial handieneko euskal startupentzat

Lehiaketarako autagaitzak aurkezteko epea, aurten kategoria eta aitorpen berriekin, abenduaren 4an amaituko da.

Eusko  Jaurlaritzak  BIND  Corporateren  10.  edizioko  74  startup  finalistak  iragarri  ditu,  70  enpresa  liderrekin  elkarlanean  aritzeko
31/10/2025 Ekintzailetza

Eusko Jaurlaritzak BIND Corporateren 10. edizioko 74 startup finalistak iragarri ditu, 70 enpresa liderrekin elkarlanean aritzeko

2026ko urtarrilean ezagutaraziko dira 10. edizioan parte hartzeko hautatutako startupak.

ESKUDEROk  jasotzen  dituzun  telefono-deiak  prozesatzen  laguntzen  dizu

ESKUDEROk jasotzen dituzun telefono-deiak prozesatzen laguntzen dizu

“Eskuderok ez du inoiz utziko problematikoak izan daitezkeen deiei bakarrik aurre egiten”

Eusko  Jaurlaritzaren  BIND  plataformak  urteko  bizkortze-ekimenik  onenaren  aitorpena  jaso  du
24/10/2025 Ekintzailetza

Eusko Jaurlaritzaren BIND plataformak urteko bizkortze-ekimenik onenaren aitorpena jaso du

Ane de Ariño Ekintzailetza eta Nazioartekotzearen zuzendariak jaso du saria Disruptores Innovation Awards 2025 galan

B-Venture,  ekintzailetzaren  ekitaldia  Euskadin
22/10/2025 Ekintzailetza

B-Venture, ekintzailetzaren ekitaldia Euskadin

SPRIk babestua

Mondragon  Unibertsitateak  ekonomia  zirkular  eta  sozialeko  startupen  garapena  sustatzeko  programa  jarri  du  abian
19/10/2025 Ekintzailetza

Mondragon Unibertsitateak ekonomia zirkular eta sozialeko startupen garapena sustatzeko programa jarri du abian

roiektuaren helburua da gizarte-ekonomia sustatzea, produkzio- eta kontsumo-eredu sozial eta jasangarriagoa bultzatzeko

Joan blogera

Jarrai gaitzazu

Kanal espezializatuak eta eguneroko gaurkotasuna gure sareetan.