ES | EU


2017ko Martxoa 27


Garapen Ekonomikoa eta Azpiegitura sailak barne-ekintzailetza sustatzeko ekimenaren hirugarren edizioa jarri du abian, enpresetan negozio eta produktu berriak sortzeko jarduera ekonomikoa bultzatzea helburua duena.

Ekimena abian izan den bi urtetan 80 enpresa baino gehiago baliatu dira adituen laguntza indibidualizatuko neurriez, eta 300dik gora enpresa-arduradunek hartu dute parte prestakuntza-ekintzetan. Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 27


JAKIBERRI Ideia-Lehiaketa, “Euskal Janari Lasterra eta Osasungarria” sortzeko asmoz abiatu izan da.

JAKIBERRI Proiektua, Euskal Janari Lasterra, ingelesez “Healthy Basque Fast Food”, tankerako arin prestatzeko euskal janari berri, naturala, osasuntsua, anitza eta nutritiboa izango den produktuak lortzeko ikerkuntza proiektua da.  Bere helburua euskal landa garapenari irtenbide berriak aurkitzea da.

Proiektu honen testuinguruan IDEIA-LEHIAKETA bat abian jarri izan da.  Interneten bitartez garatutako ideia-lehiaketa hau Euskal Janari Lasterra balizko produktuak aurkitzeko asmoz sortu izan da.

Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 26


Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 25


Aurten, berriz antolatu du Bidasoa Bizirikek KREA Bidasoa topaketa. Ekitaldiaren helburua da harremanak egitea, aukerak identifikatzea, beste esperientzia batzuk eta arrakasta-kasuak ezagutzea, ezagutzak zabaltzea, nazioartekotzea…

Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 24


Hondarribian, ingurune paregabe batean, kokatuta daude Teknika Akuikolan eta Nekazaritza arloko Ingeniaritzan prestatutako gazte batzuk, arreta handiz zaintzen dutenak beren instalazioa. Instalazio hori arrain eta landareen garapen eta produkzio industrialera bideratua dago eta Europan dagoen handiena da. 

Joseba Zubizarretak eta bere lantaldeak elkarrekin uztartzen dituzte ezagutza, pasioa eta teknologiak, produktu erabat natural, osasuntsu, sostengarri eta kalitate gorenekoak lortzeko. Era berean, esperientzia aditua eskaintzen dute horrelako inbertsioak egin nahi dituzten bezeroen premien arabera pertsonalizatutako proiektuak garatzeko: merkatu azterketak, instalazioen dimentsionamendua, eraikuntza eta martxan jartzea, prestakuntza, jarraipena, biologia arloko gaiei eta produkzioari buruzko aholkularitza… 

Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 23


Belatxiki enpresak elkarrekin konbinatzen ditu tokiko produkzioa eta nekazaritza-elikadura arloko ikerketa.

 

Belatxiki Sopelan kokatutako enpresa txiki bat da, neurrira eginiko barazkiak ekoizten eta tokiko barietateak berreskuratzen dituena goi-sukaldaritza sektorerako. Ángela Blanco eta Pablo Bárcena ekintzaileek bultzatutako ekimen hori sortu zen ikusi zutelako merkatuan bazela estali gabeko aukera bat. “Nitxo bat ikusi genuen, zeren badaude kalitate handiko ekoizle tradizionalak, baina ez dago bat bera ere maila honetako espezializaziodun barazkiak produzitzen dituenik” dio Pablo Bárcenak.
Irakurri gehiago…



2017ko Martxoa 22


The Makery laborategiak brikolaje-proiektu bat abiarazi du haurrentzat.

 

Polimaker material termoplastiko bat da, 60 gradutara berotzean plastilinaren antzeko material moldagarri bihurtzen dena minutu gutxi batzuez. Denbora horretan, edozein forma har dezake, eta gero, plastikoak giroko tenperatura berreskuratzen duenean, zurrundu egiten da. TZBZ aholkularitzak bultzatutako The Makery sormen-laborategiko lantalde batek material horren potentziala aprobetxatu du jolasaren eta brikolajearen mundura bideratutako kit-ak sortzeko.
Irakurri gehiago…