Euskal enpresaren blog-a Zure enpresarentzat garrantzitsua den eguneroko informazioa
9 martxoa, 2017

Azken asteak Jakiberri lehiaketan parte hartzeko

Proiektuaren helburua da euskal fastfood osasuntsua sortzea.

 

Jakiberri proiektuak proposatzen duen erronka da euskal gastronomian oinarritutako produktu prestatu, nutritibo eta osasuntsuen ildo berri bat sortzea. Ekimenak balioa eman nahi dio Euskadin sukaldaritzari buruz daukagun ezagutza zabalari eta lehengaien kalitateari, kontsumo ohitura berriei egokitutako produktuak sortzeko.

 

Euskadin gaur egun dugun bizi-erritmoa dela medio, bost otordutik bat aurretik prestatutako produktuekin egiten dugu, eta bada joera globalizatu bat kontsumitzeko azkarrak, baina aldi berean osasuntsuak eta orekatuak diren produktuak eskatzeko, betiere zaporea ahaztu gabe. Hala ere, Euskadin ez dago merkatu nitxo hori produktu propioekin beteko duen alternatibarik.

 

Jakiberri I+G+B-ko proiektu parte-hartzaile bat da, zeinak helburutzat baitauka elikadura eskaintza oso bat sortzea aipatu irizpideetan oinarriturik. Eta ikerketaren ardatzetako bat da hiritar guztiei irekitako ideia lehiaketa bat egitea. Deialdi horretara euskal produktu berri eta osasuntsuak aurkeztu behar dira, aurrez eginak edo azkar prestatzen direnak, zazpi kategoriatan banatuta: orokorra, gosaria, askaria, afaria, postrea, haurrak eta edaria. Guztira 4.000 euroko sariak banatuko dira tipologia bakoitzeko ideia onenen artean, baina proposamen horietakoren bat merkaturatzen bada, Jakiberri partzuergoak sari osagarria emango dio.

 

Deialdia zabalik egongo da martxoaren amaierara arte, eta parte hartzeko nahikoa da Elkarbide eta Iseamcc atarietan dauden onlineko inprimakiak betetzea. Atari horietan daude baita ere lehiaketaren oinarri guztiak. ISEA, Basque Culinary Center, Mondragon Health, Jakion, Auzo Lagun eta Debagoienako Eskualde Garapenerako Agentziak osatzen dute Jakiberri partzuergoa, eta laguntzaile du Innobasque erakundea. Proiektuak badu orobat Gipuzkoako Foru Aldundiaren babesa, Etorkizuna Eraikiz GipuzkoaLab ekimenaren bidez.

Berrikuntza 25 martxoa, 2020
Telelana errazteko gakoak eta baliabideak

Laneko osasun aholkuak eta teknologia digital berriak aprobetxatzeko tresnak   Egunotan...Leer más

Aitziber L. Cortajarena, investigadora de Ikerbasque
Berrikuntza 24 martxoa, 2020
Bio-LED belaunaldi berri bat garatzeko asmoarekin nazioarteko proiektu batean hasi da elkarlanean CIC biomaGUNEk

Naturak argia sortzen du. ‘Aequorea victoria’ marmoken kasuan, proteina fluoreszente batek...Leer más

ITP Aero investiga
ITP Aerok etorkizuneko propultsio sistemak ikertzen ari da

Motor hibrido elektrikoetan lan egiten duen statuko enpresa bakarra da eta enpresen eraldaketa...Leer más

Berrikuntza 12 martxoa, 2020
“EATendencias” txostenak elikaduraren etorkizuna markatuko duten indarrak identifikatu ditu

AZTI Tecnalia-k eginiko azterlan hori Europako EIT Food proiektuaren barruan kokatzen...Leer más

Berrikuntza 9 martxoa, 2020
Euskadi bioekonomiaren aldeko lankidetza sustatzeko Europako Bioeskualdeen sarearen gidari

Bioekonomiaranzko trantsizioa dinamizatzeko European Forest Institutek (EFI) bultzatutako erakundea...Leer más

Linkedin-a

Eguneroko informazioa, jarduera-sektoreka eta intereseko
hartzeko.

Laguntza berriei buruzko azken orduko albisteak

ETEentzako, merkatuak dibertsifikatzeko, atzerriko bekak, nazioarteko lizitazioak, itzuli beharrik gabeko dirulaguntzak esportazioak sendotzeko, ezarpenak egiteko laguntzak edo nazioartekotzeko prestakuntza espezifikoa.

Interesgarria, ezta?